Virtuaalinen aikamatka vuoteen 1807


Virtuaalinen aikamatka, miten se toimii? Tässä tulee Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto BARKin ensimmäinen virtuaalinen aikamatka vuoteen 1807. Ensimmäinen laatuaan, valmiina ilahduttamaan Pohjanmaan yläkouluja toukokuun viimeisellä viikolla!

Aikamatka (25min.) löytyy Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto BARKin Youtube-kanavalta:


erityisesti 5.-6.luokille


Opettajamateriaali
Virtuaalinen aikamatka vuoteen 1807 luo oppimisympäristön herättääkseen oppilaan kiinnostuksen historiaan. Tämä oppimisympäristö luo myös mahdollisuuden ymmärtää historiallisia tapahtumia.
Aikamatka on kohtaaminen menneisyyden ja nykyisyyden välillä, mutta se on myös kohtaaminen kaikkien niiden välillä jotka osallistuvat aikamatkaan. Tällä kertaa tämä kohtaaminen on virtuaalinen, mikä luo toisenlaisen kokonaisuuden kuin aikamatka, jossa ollaan fyysisesti läsnä ja tehdään ja keskustellaan yhdessä. Virtuaalinen aikamatka voidaan tehdä osissa tai koknaisuudessaan.
Aikamatka on myös dialogi menneisyyden ja nykyisyyden välillä ja eri käytännön tehtävät tukevat tätä. Mutta se antaa myös mahdollisuuden keskustella menneisyyden ja nykyisyyden välillä, erityisesti koska kevät 2020 on ollut harvinainen.
Alta löytyy matematiikan tehtävän vastaukset sekä bonuslinkki.
Aikamatka löytyy Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto BARKin Youtube-kanavalta:


Matematiikka

  1. Testaa miten pitkä kivenheitto on! Seiso pihalla ja heitä pallo tai omena ja koaso minne se päätyy. Testaa omalla askeleella miten pitkä heitto on!
  2. Tämä mitta on kortteri. Samaa mitta käytetään nykyään limsapurkeissa. Miten suuri mitta se on litroissa? Vastaus: 0,33l.
  3. Yksi kortterimitta on ¼ kannua. Kuinka monta litraa on kannu? Vastaus: 2,62l.

Bonusmateriaali:
Maatalousmuseo Sarkalla on verkkomateriaalia maanviljeykseen littyen, missä voi testata miten olisi pärjännyt maanviljelijänä entisaikaan sekä oppia mistä ruoka tulee.




Kommentit