Työpajoja Tikanojan taidekodissa viikoilla 14 ja 15


Tulkaa tutustumaan taidehistoriaan!


Viikoilla 14 ja 15 järjestetään työpaja yläaste- ja lukioikäisille Tikanojan taidekodissa. Ohjelmaan kuuluu opastus Poppelikuja ja muita teoksia Emil Aaltosen kokoelmasta-näyttelyssä, missä tutustumme yksittäisten teosten kautta 1800-luvun taidehistoriaan, sekä työpaja, missä piirrämme hiilikynällä.


Emil Aaltonen (1869-1949) oli tamperelainen tehtailija ja kauppias, jonka koti ja taidekokoelma muodostavat nykyään Emil Aaltosen museon. Näyttely Tikanojan taidekodissa ulottuu 1600-luvulta 1900-luvun alkuvuosiin, mutta painopiste on suomalaisissa taiteilijoissa – esim. Hjalmar Munsterhjelm ja Albert Edelfelt – sekä 1800-luvun muotokuvissa ja maisemakuvissa.


Opastus ja työpaja kestävät yhteensä noin tunnin ja ovat maksuttomia kaikille kouluille (myös Vaasan ulkopuolella sijaitseville kouluille). Kieli on suomi tai ruotsi, mutta myös englanti ja selkokieli onnistuvat meiltä.


Huomioittehan, että bussikuljetukseen Tikanojan taidekodille on mahdollista saada rahallista tukea. Tukea voi hakea Tikanojan taidekodin ystävät ry:ltä, osoitteesta marion.lepisto@gmail.com.


Aikoja opastuksille ja pajoille voi varata 31.3.-3.4. sekä 7-9.4. kello 9-15. Ajanvarauksia voi lähettää aikaisintaan 2.3.

Ajanvaraukset osoitteesta zara.hinders@vaasa.fi. Jos on kysyttävää, voi myös soittaa, 0405288278/Zara Hinders.


Tervetuloa!

Kommentit