Opettajat kauneimmat koulutaulut -opastuksessa sekä KAUNEIN KOULUTAULU 2020!

Keskiviikkona 15.1 Pohjanmaan museo järjesti näyttelyopastuksen opettajille kauneimmista koulutauluista. Kuulimme mielenkiintoisia tarinoita Jenni Ojalaisen opastamana siitä millaisia koulutauluja ennen oli, kuka niitä teki ja miten koulutauluja käytettiin opetuksen osana. Tauluja pidettiin suuressa arvossa. Olivathan ne kalliita sekä ainoaa kuvamateriaalia muutamien kirjojen lisäksi.  Kuvat ovat yleistyneet räjähdysmäisesti vasta muutamia kymmeniä vuosia sitten. Museoon on myös rakennettu vanhan ajan koululuokka, johon on kerätty koululuokan esineistöä museon kokoelmista.

Muistattehan myös, että avustuksia esim. bussikuljetuksiin voi hakea Pohjanmaan historiallisen museon yhdistykseltä museokäyntiä varten 
sekä Tikanojan taidekodin ystävien yhdistykseltä Tikanojan taidekodissa käyntiä varten. Hakuohjeet löytyvät Elämysten Vaasa -blogista: http://elamystenvaasa.blogspot.com/p/muut-yhteistyokumppanit.html
Elämysten Vaasa julistaa kuvittamistehtävän Vaasan ala- ja yläkouluille: Kuvita vuoden 2020 koulutaulu! 
Pohjanmaan museossa on Kauneimmat koulutaulut -näyttely vielä esillä 29.3.2020 saakka eli voitte käydä luokkien kanssa tutustumassa vanhoihin koulutauluihin. Moni museossa esillä olevista koulutauluista on edelleenkin ajankohtaisia. 
Nyt annammekin tehtäväksi kuvittaa oman koulutaulun, joita sitten julkaisemme Elämysten Vaasa -blogissa syksyn 2020 aikana. Aihe sopii toteutettavaksi esim. monialaisissa opinnoissa millä tahansa luokka-asteella, sillä koulutaulun aihe ja tekotapa on vapaaKoulutauluissa saa olla myös tekstiä. Valitkaa koulustanne max. 10 koulutaulua, kuvatkaa taulut ja lähettäkää valokuvat  toukokuun loppuun mennessä: mervi.wahlroos@edu.vaasa.fi. ps. huomioikaa myös luvat!


Kommentit