Pedaviikko Tikanojan taidekodilla 29.10.-1.11.2019

Pedaviikko Tikanojan taidekodilla 29.10.-1.11.2019

Kuva: Tikanojan taidekoti, Sielun silmä-näyttely.
Kuvaaja: Marcus Lerviks
Tikanojan taidekodin Sielun silmä -näyttely valottaa tunnettujen suomalaistaiteilijoiden ja heidän teostensa yhteyksiä selvänäköisyyteen. Okkultismi ja esoteeriset liikkeet olivat suosittuja 1800-luvun lopulla ja selvänäköisyydestä tuli yksi ajan kiehtovimmista puheenaiheista. Näyttely keskittyy erityisesti vuosisadanvaihteen taiteeseen, mutta mukana on myös myöhemmin 1900-luvulla tehtyjä teoksia. Mukana ovat muun muassa Akseli Gallen-KallelaBeda StjernschantzEllen ThesleffPekka HalonenHugo Simberg ja Ester Helenius.

Tarjoamme Vaasalaisille yläkoululaisille ja lukiolaisille ilmaisen vierailun näyttelyyn, jossa aluksi tutustutaan teoksiin ja niiden symboliikkaan, ja siirrytään sitten suunnittelemaan omaa hahmoa exlibriksen muodossa.

Ohjelman kokonaiskesto on yhteensä 1,5h ja ryhmän maksimikoko on noin 20 oppilasta. Vierailun voi yhdistää erityisesti kuvataiteen, historian, filosofian, psykologian ja elämänkatsomustiedon tunteihin, ja oppimiseen luokkahuoneen ulkopuolella. Sisältö sopii hyvin myös uskonnon tunneille.

Vierailu on mahdollista varata klo 9 alkaen tiistaista 29.10. perjantaihin 1.11.
Lisätietoa ja varaukset viimeistään 15.10. mennessä:
aino.koivukari@vaasa.fi

Kommentit