DOKKINOSuosittu lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma DOKKINO saapuu Vaasaan ala-ja yläkoulunäytöksin keskiviikkona 14.11.2018.

Vaasan näytöksiin odotetaan runsaasti kävijöitä, joten varaa pikaisesti paikkanne ja ilmoita luokkasi mukaan näytökseen osoitteessa: 


Lisätiedot DOKKINO – Lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtumasta sekä Vaasan näytöksistä alla:

Mikä on DOKKINO?
DOKKINO on valtakunnallinen, DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n järjestämä dokumenttielokuva- ja mediakasvatuskiertue, joka tutustuttaa 10–16-vuotiaat katsojat heille suunnatun luovan dokumenttielokuvan maailmaan. DOKKINO järjestetään jo kuudettatoista kertaa ja siitä on vuosien saatossa kasvanut Euroopan suurin valtakunnallinen lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma. Vuonna 2017 DOKKINO-näytöksiin osallistui huikeat 18 814 koululaista opettajineen, mikä oli kiertueen tähänastinen katsojaennätys. Elokuvia esitetään kahdessa sarjassa: alakoululaisille (4.- 6.-luokka) ja yläkoululaisille on omat elokuvasarjansa, joiden elokuvat on valittu ikäryhmien kehitys huomioon ottaen. Näytökset ovat kaikille luokka-asteille avoimia, mutta huomioittehan, että lähes kaikki elokuvat ovat vieraskielisiä, joten ne on tekstitetty suomeksi. Siitä syystä alakoulusarjan ikäsuositus on arvioitu 4.-6.-luokkalaisille sopivaksi.

DOKKINO tarjoaa persoonallisesti toteutettuja luovia dokumenttielokuvia, joiden aiheet koskevat nuoria ja heidän elämäänsä antaen samaistumisen kohteita ympäri maailmaa. Elokuvasarjat koostuvat lyhyistä dokumenttielokuvista, jotka ovat tekstitetty suomeksi. DOKKINO-sarjoihin on valittu laadukkaita, kansainvälisiä dokumenttielokuvia, joita ei ole mahdollista nähdä muualla Suomessa. Elokuvien teemojen käsittelyn helpottamiseksi on tuotettu kattava opetusmateriaalipaketti, joka on vapaasti oppilaiden ja opettajien hyödynnettävissä. Vuoden 2018 opetusmateriaalit toimivat edellisen vuoden tapaan mobiilioppimisympäristössä.

Vuoden 2018 DOKKINO-ohjelmisto – Erinomaisen erilainen
Vuoden 2018 DOKKINO-teema Erinomaisen erilainen käsittelee monelle lapselle ja nuorelle tuttuja kipupisteitä. Teema tutustuttaa katsojat siihen, kuinka voimme olla ylpeitä itsestämme ja erilaisuudestamme, vaikka näyttäisimme hiukan erilaiselta kuin kaverimme, olisimme pienempiä tai suurempia, lyhyempiä tai pidempiä, parempia jossakin asiassa tai huonompia toisessa. Teeman avulla käsitellään muun muassa fyysistä erilaisuutta, seksuaalista suuntautumista, itsetunnon vahvistamista sekä myös pohdintoja oman sukupuolen määrittelystä. DOKKINO-elokuvien päähenkilöt painivat samojen asioiden parissa kuin monet muutkin lapset sekä nuoret ja löytävät omat vahvuutensa huomatessaan, että ovat sopivia juuri sellaisina kuin ovat.

DOKKINOn tulevan vuoden teema haastaa lapsia ja nuoria ajattelemaan, kommentoimaan sekä keskustelemaan tarjoten samalla oppilaille samaistumisen kohteita nykypäivän maailmasta. Elokuvista koostetut mobiiliympäristössä toimivat opetusmateriaalit toimivat opettajien tukena elokuvien käsittelyssä ja niistä keskustelemisessa luokan kesken. Vuoden 2018 DOKKINO-elokuvat muistuttavat meitä siitä, että erilaisuus voi olla vahvuutemme. Elokuvat ovat voimaannuttavia ja niihin on helppo samaistua – meidän kaikkien. Olemme erilaisia mutta silti samanarvoisia.Elokuvia esitetään kahdessa sarjassa: alakoululaisille (4.- 6.-luokkalaisille) ja yläkoululaisille on omat elokuvasarjansa, joiden elokuvat on valittu ikäryhmien mukaan. Kaikissa DOKKINO-elokuvissa on suomenkielinen tekstitys. Ala- ja yläkoulusarjojen kestot ovat noin 80 minuuttia alkuesittelyineen. Tarkemmat tiedot elokuvista ja esityssarjoista löydätte osoitteesta www.dokkino.fi.

Aikataulu, hinta ja ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen DOKKINO-näytöksiin on nyt käynnissä ja päättyy sunnuntaina 11.11.2018. Ilmoittautuminen tapahtuu lomakkeen kautta osoitteessa https://dokkino.fi/tapahtumat/ilmoittautuminen/. Huomioithan, että varauksesi on voimassa vasta, kun se on vahvistettu. Saat varausvahvistuksen sähköpostiisi. Tarkistathan varmuuden vuoksi myös roskapostikansiosi, jos varausvahvistus ei heti saavu sähköpostiisi.Kesto
Alakoulunäytöksen sekä yläkoulunäytöksen kestot ovat noin 80 min alkupuheineen.Hinta
Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta. Tapahtuman yhteistyökumppanin toimii Vaasan kulttuuripalvelut.

Aika ja paikka 

Keskiviikko 14.11. Bio Rex Vaasa
Alakoulunäytös (4.-6.lk) klo 9.30
Yläkoulunäytös klo 12.00

Mikäli haluamasi näytös on täynnä, otathan yhteyttä DOKKINO-tuottajaan sähköpostitse osoitteeseen dokkino@docpoint.info.

Mediakasvatus


DOKKINO tukee koulujen mediakasvatusopetusta tarjoamalla opettajille valmiin opetusmateriaalin elokuvaelämyksen tueksi. DOKKINOn opetusmateriaalit toimivat mobiilioppimisympäristössä. Mobiilioppimisympäristö mahdollistaa opetusmateriaalien monipuolisemman käytön tarjoamalla moninaisempia itsenäisen tekemisen sekä yhteistyön muotoja. DOKKINO painottaa materiaaliensa avulla empatiakasvatuksen merkitystä muun muassa koulukiusaamisen vastaisessa työssä. Osallistujat saavat lisätietoa opetusmateriaaleista ilmoittauduttuaan DOKKINO-näytökseen.Lisää infoa
Käy tutustumassa vuoden 2018 DOKKINO-elokuviin etukäteen osoitteessa www.dokkino.fi. Myös tykkäämällä DOKKINOsta Facebookissa (www.facebook.com/dokkino) saat ensimmäisten joukossa ajankohtaista tietoa tulevista tapahtumista ja nuoria kiinnostavista dokumenttielokuvista. DOKKINO löytyy myös Instagramista tunnuksella @dokkino.Lämpimästi tervetuloa!

Kommentit