Taikonin taidenäyttely

Lasten ja nuorten taide esillä Kasarmialueella

Paikka: Vaasa-opiston Kasarmialueen liikuntatilat, Artellinkuja 4 (aikaisemmin Teater Casa)
Aika: Torstaina 26.4. klo 13.00

Lasten ja nuorten, 5-18-vuotiaiden taide muuttaa Kasarmialueen liikuntatilat taidegalleriaksi 27.4.-19.5.2018. Taiteilijoina ovat Vaasan kaupungin taiteen perusopetuksen, TaiKonin, kuvataiteen, käsityön ja audiovisuaalisen taiteen oppilaat, joiden töitä esitellään yhteisessä kevätnäyttelyssä. Näyttelyn avajaiset ovat pe 27.4.2018 klo 18. Näyttely on avoinna 27.4.-19.5. ti-pe klo 14-18 ja la klo 10-14.

Näyttely ”MUUUTOS / FÖRÄNDRING” esittelee yli 350 suomen- ja ruotsinkielisen visuaalisen taiteen oppilaan teoksia. Oppilaat ovat käsitelleet aihetta hyvin monipuolisesti ja eri materiaalein. Koska näyttely koostuu niin monen eri ikäisen oppilaan töistä, näyttely tuo esille myös oppilaiden kehityskaaren. Viisivuotiaan ensimmäisen näyttelyn teos versus päättötyön tekijän reflektoiva tulkinta ja kannanotto.   
Näyttely koostuu kaksi- ja kolmiulotteisista töistä sekä liikkuvasta kuvasta. Kuvataiteessa on kaksi lopputyöntekijää, Yannika Rönnqvist ja Iiris Iskala. Heillä on molemmilla yli kymmenen vuoden kuvataideopinnot takanaan ja nyt he esittelevät lopputöitään, johon sisältyy myös kirjallinen osuus, yhteisessä näyttelyssä. Molemmat tytöt ovat mukana myös lehdistötilaisuudessa ja voivat kertoa enemmän työskentelystään ja teoksistaan.
Näyttely on myös avoinna koululaisille sovitusti. Näyttelyyn tutustumisen ohella tarjotaan myös pienimuotoinen työpaja.
Näyttelyn ovat koostaneet kuvataiteen opettaja Sonja Backlund, apunaan muut opettajat sekä oppilaat.  Oppilaiden työskentelyä on ohjannut kaikkiaan kaksitoista taiteen perusopetuksen opettajaa.
Taiteen perusopetus on osa Vaasa-opiston ja Vasa Arbiksen toimintaa. TaiKon tarjoaa taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille Vaasassa. Harrastaminen antaa lapselle hyviä hetkiä kavereiden kanssa ja mahtavia elämyksiä taiteen kautta. TaiKonin ilmoittautuminen tulevalle lukuvuodelle alkaa toukokuussa.

Lisätietoja
taiteen perusopetuksen johtava opettaja Mia Wiik, 0400-256961 / mia.wiik@vaasa.fi

Kommentit