Video- ja animaatiokoulutusta opettajille

Video- ja animaatiopaja opettajille 
Vaasan kaupungin kulttuuripalvelut järjesti opettajille video- ja animaatiokoulutuksen 6. ja 7.3.2018. Kouluttajana toimi Kulttuuri- ja kirjastopalvelujen kulttuurikoordinaattori  sekä Vaasa Wildlife Festival producer  Ilias Missyris. Koulutus järjestettiin kulttuuritalo Fannyssa.  


Tavoitteena oli järjestää  työpaja opettajille, jotka haluavat oppia käyttämään animaatiota sekä videontekoa työvälineenä. Sisältönä koulutuksessa oli animaation alueelta mm. thaumatrope, zoetrope, phenakistoscope jne…  sekä lyhyt interaktiivinen selauskirjan-harjoitus. Lisäksi tutustuttiin stop-over tekniikkaan –2D käsinpiirretyt hahmot, paperista leikatut, varjonuket, tehtiin kuvakäsikirjoitusta (storyboard), äänityksiä ja käytettiin mikrofoneja. Videoeditoinnissa opeteltiin digitaalisen videon editoinnin periaatteet, videon tuominen ohjelmaan, tehosteiden ja siirtymien lisääminen, tekstin, kuvien ja musiikin lisääminen ja elokuvan viimeistely sekä tallentaminen. Videota täydennettiin ääniefekteillä, teksteillä ja still-kuvilla. 
Pajaan osallistui yhteensä 10 alakoulu- ja yläkouluopettajaa. Tämän jälkeen saattaa olla, että oppilaatkin pääsevät tutustumaan tarkemmin animaation saloihin.
Kiitos Iliakselle ja kaupungin kulttuuripalveluille koulutuksesta!
kuvat: Elina Louko-Gurskaya


Kommentit