Taiteen perusopetuksen taidepaketteja


Taiteen perusopetuksen saatavuus ja saavutettavuus on yksi OKM kärkihankkeita ja olemme saaneet tätä hankerahoitusta nyt Vaasaankin, TaiKonin ja Kuula-opiston yhteistyönä. Näin ollen voimme ylpeänä tarjota hankerahan mahdollistamana kouluille taidepaketteja kevään aikana. Kaikissa taideaineissa opettajina ovat oman lajinsa ammattilaisia:






- kohderyhmänä 4-6-luokkalaiset + yläkoululaiset. Ainoastaan yksi luokka-aste / koulu > 2-3 rinnakkaisluokkaa (jos pienempi koulu jossa vain yksi luokka per aste voidaan projektiin      sisällyttää esim. viides ja kuudesluokkalaiset)  
kolmen taideopettajan tiimi / koulu (1 esittävän taiteen opettaja/ tanssi, sirkus tai teatteri, 1 musiikinopettaja, 1 visuaalinen taiteen opettaja/kuvataide tai käsityö)
Projektin kulku:
 1.       Jokainen oppilas (luokka) saa ensiksi kokeilla kaikkia kolmea taideainetta (2 h / taideaine)
2.       Oppilaat saavat valita mihin taideaineeseen he haluavat syventyä ja harjoittavat sitä taideainetta 4 oppituntia
3.       Lopuksi on jonkin muotoinen yhteinen esiintyminen yms. Tähän varataan 3 h / ryhmä.
           > näin ollen jokainen oppilas saa 13 tuntia taideopetusta tämän hankkeen kautta
Toiveenamme on, että oppilaat saavat uuden kokemuksen ja elämyksen taiteesta tämän kautta.
Olkaa mieluusti yhteydessä Eeva-Lotta Paavolaan (eeva-lotta.paavola@edu.vaasa.fi/ p. 050 343 5545) jos ilmeni kysymyksiä. Häneltä voi myös varata kyseisen taidepaketin ja sopia käytännön asioista. Ajankohdat räätälöidään koululle sopiviksi, kuitenkin alkaen aikaisintaan hiihtoloman jälkeen. Yhteistyö on kouluille maksuton.

Kommentit