Vaasan kaupunginorkesterin kausi

Vaasan kaupunginorkesterin kauden avauksessa sinfoniaorkesteri kohtaa urbaanin rytmimusiikin

Syyskausi polkaistaan käyntiin perjantaina 15.9. Meidän Nuori Suomi -gaalakonsertilla, jossa esiintyvät vaasalaiset muusikot R’n’B-laulaja Zaida Viveka ja rap-artisti Sebastian Da CostaVaasan kaupunginorkesterin säestyksellä Markku Lindforsin johtaessa. Gaalakonsertti huipentaa valtakunnallisen koulukiusaamisen vastaisen kampanjan ”Tuhat Marssi – Sano ’Ei’ koulukiusaamiselle”.  Kampanjan keskiössä on tärkeä positiivisuuden viesti, jolla vastustetaan koulukiusaamista, syrjintää ja rasismia. Oikeusministeriön alaisen Etnisten suhteiden neuvottelukunnan (ETNO) hyväntahdon lähettiläs Da Costa elää teeman mukaisesti: ”Kun minua kysyttiin hyväntahdon lähettilääksi, huomasin että olen muutenkin levittänyt tätä sanomaa kaikessa mitä teen,” Da Costa kertoo. Hän haluaa myös nostaa Vaasan kulttuuria esille: ”Toivon että tämä konsertti tuo meidät vaasalaiset yhteen ja elävöittää meidän paikallista nuorisokulttuuria.”

Luvassa on yllättävä musiikkityylien rajoja rikkova kokemus, jollaista ei ole ennen nähty Suomessa – klassisen sinfoniaorkesterin soinnit yhdistettynä hip hoppiin ja R’n’B:hen. Konsertissa kuullaan Da Costan ja Zaida Vivekan omaa tuotantoa, tummasävyistä R’n’B:tä ja iskevää rap-musiikkia Markku Lindforsin upeina orkesterisovituksina. Lisäksi ohjelmaan kuuluu Lindforsin muita sovituksia nykypäivän pop-kappaleista aina musikaaleista ja elokuvista tuttuun musiikkiin. Mukana ovat esimerkiksi juuri tauolle vetäytyneen huippusuositun Robinin hitti Onnellinen, Michael Jacksonin ennätyksiä rikkonut Thriller sekä musiikkia Leonard Bernsteinin säveltämästä musikaalista West Side Story.

Monitaituri Markku Lindfors palaa jälleen johtamistehtäviin Vaasan kaupunginorkesterin edessä. Lindfors on aiemminkin tuottanut konserttikokonaisuuksia Vaasan kaupunginorkesterille, joihin hän on myös sovittanut musiikin, mm. Klamydia-konsertin ja CD-levyn vuonna 2016.

Vasta 21-vuotiaan Zaida Vivekan savuisen pehmeä ääni hurmaa kypsyydellään. Zaida Vivekan toinen single "Filminauha" valittiin ”Tuhat Marssi – Sano ’Ei’ koulukiusaamiselle” -kampanjan tunnuskappaleeksi. Sebastian Da Costa valtasi soittolistat alun perin Daco Junior -taiteilijanimellä, jolloin hän räppäsi vielä englannin kielellä. Sittemmin kieli on vaihtunut suomeksi, ja vaasalaistaiteilijan ulosanti on myös kypsynyt ja raivaa omaa polkuaan melodis-akustisella rapillaan, jolla ei ole suomen rap-piireissä aiempaa esikuvaa.

Lisätietoja
Intendentti Merja Tyynelä, merja.tyynela@vaasa.fi, puh. 040 524 8877
Tiedottaja-tuottaja Joonas Lantto, joonas.lantto@vaasa.fi, puh. 0400 860 745

Kommentit