Nuorten ääni kuuluville

Nuorten ääni kuuluville Ristinummella

Vaasan Setlementtiyhdistys ja Vaasan kaupungin nuorisopalvelut ovat yhdessä avaamassa elokuun alussa Ristinummelle vaikuttamiskahvilaa Vaasan itäisen alueen nuorille. Avajaistapahtumaa vietetään 3.8.

Nuorten Future –nimisen kahvilan tarkoitus on tavoittaa itäisen alueen nuoret (Ristinummi, Melaniemi, Teeriniemi, Vanha Vaasa, Huutoniemi, Haapaniemi) ja osallistaa heitä vaikuttamaan ja kehittämään omaa asuinaluettaan.
-       Olennaista on, että vaikuttamiskahvilan toiminta ei jää aloitteen tasolle tai kannanotoksi, vaan saamme konkreettisia tuloksia aikaan. Nuorilla onkin 5000 euroa käytettävissä tälle vuodelle johonkin konkreettiseen, alueelliseen tapahtumaan, muutostyöhön tai projektiin, jonka nuoret itse, kahvilan ohjaajan avulla, löytävät, kertoo Vaasan kaupungin nuorisoasiainkoordinaattori Aino Paavola.

Asioihin vaikuttaminen kiinnostaa
Alustavissa mietiskelyissä nuoria on huolettanut muun muassa Ristinummen lammen kunto, pimeät kadut sekä alueen yleinen viihtyvyys. Riippuen siitä mihin nuoret haluavat rahan ja aikansa panostaa, otetaan yhteys joko nuorisovaltuuston kautta kaupunginhallintoon, ohjaajan avulla yksityisen puolen toimijaan tai muuhun tarvittavaan yhteistyökumppaniin.

Hankkeelle on myönnetty 5000 euron budjetti vuodelle 2017 ja vuodelle 2018 on mahdollisuus 10 000 euron budjettiin. Nuorten Future on näin ollen konkreettinen paikka, johon asiaa on tarkoitus kokoontua edistämään. Future on osa Vaasan kaupungin osallistuvan budjetoinnin pilottihanketta.

Nuorten Futuren avajaiset järjestetään torstaina 3.8.2017 klo 16.30 alkaen osoitteessa Kappelinmäentie 3 B12, 65370 Vaasa (Setlementti yhdistyksen Tyttötyön tiloissa).
Ohjelmassa musiikkiesityksiä ja kahvitarjoilu.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan avajaistapahtumaa järjestetään torstaina 3.8.2017 klo 16.30 alkaen osoitteessa Kappelinmäentie 3 B12, 65370 Vaasa (Setlementti yhdistyksen Tyttötyön tiloissa).
Lisätietoja antaa:
Julia Pessi, Vaasan Setlementtiyhdistys, puh. 0405910958
Aino Paavola, Vaasan nuorisopalvelut, puh. 0401629948

Vaasan kaupunki
Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.
www.vaasa.fi

Kommentit