INGVAR! - En musikalisk möbelsaga

Wasa Teaterissa syksyllä:


Tuotanto:

INGVAR! - En musikalisk möbelsaga är en fartfylld och skruvad musikal om svenskheten och IKEA.

Produktionen är en musikal som kärleksfullt hyllar och driver med såväl den svenska självbilden som Ingvar Kamprads livsverk IKEA. Sju sjungande skådespelare och två musiker bjuder på en fartfylld och rolig föreställning med fiffig humor och roliga rim.
Det bjuds på en svängig blandning av svenska folkvisor, psalmer, jazz och hambo. Kängor ges till höger och vänster till landet lagom. Den svenska jantelagen, folkmusiken, folkdansen, Pippi, Emil, Nobel och våra röda stugor får sig alla en omgång!


I huvudrollen som Ingvar Kamprad får man se Erik-André Hvidsten från Norge. I ensemblen medverkar också Anna-Maria Hallgarn från Sverige, Thomas Lundin känd från bl.a. finlandssvensk och svensk TV.


Infoa yleisötyöstä:

Målgrupp: åk 7 och 9 (specialprogram för konsttestarna: åk 8), gymnasiet, yrkesinstitut och universitet
Tema: Våra svenska rötter, jantelagen, tänka annorlunda och framgång

STUDIEMATERIAL
Studiematerialet ger de unga ingångar till teaterbesöket och möjlighet att bearbeta pjäsens innehåll, tematik och problemställningar. Materialet innehåller drama- och diskussionsövningar kring temat våra svenska rötter, jantelagen, tänka annorlunda och framgång. Det utvecklar de ungas kreativa förmåga, samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga. Materialet ska stimulera elevernas nyfikenhet, initiativförmåga, kreativa tänkande och självförtroende.


WORKSHOP: JANTELAGEN OCH JAG
I samband med föreställningen erbjuder vi en workshop där de studerande får efterbehandla teaterbesöket på er skola.

Temat: Jantelagen och jag
Boka via: sarah.bergkulla@wasateater.fi
Pris: 100 euro / 90 min + km ersättning (max 20 deltagare).

Jantelagen är en uppdiktad lag med sitt ursprung i Axel Sandersmoses bok ”En flykting korsar sitt spår” (1933). Jantelagen bygger på en mentalitet där man anser att ”alla är lika mycket värda”, men den kan även ha en negativ klang: ”Du ska inte tro att du är något”. Under workshopen får de studerande reflektera kring sina egna möjligheter och vilka hinder man lätt sätter upp för sig själv. Målet är att stimulera de ungas initiativförmåga och självförtroende samt belysa de normer som finns i samhället kring att vara framgångsrik och att lyckas. Syftet med workshopen är att sporra de unga till att tro på sina egen skaparkraft, sitt entreprenörskap och tänka okonventionellt.


Kommentit

Lähetä kommentti