Vaasan pääkirjastossa tapahtuu

Pikku Kakkosen 40-vuotisjuhlanäyttely kutsuu leikkimään


Vaasaan saapuu toukokuussa Pikku Kakkosen 40-vuotisjuhlan elämyksellinen valokuvanäyttely. Näyttely on avoinna Vaasan pääkirjaston Draama-salissa 5.-29.5.2017.
Näyttelyssä on nostalgisia valokuvia viideltä vuosikymmeneltä. Näyttely on toteutettu pienten lasten mittasuhteiden mukaan ja teokset kutsuvat aikuisetkin laskeutumaan lapsen tasolle sekä ihmettelemään asioita yhdessä. Näyttelyn voi kulkea läpi useamman eri pelin muodossa tai nauttia kokonaisuudesta vain katsellen. Näyttelyn pelipolun varrella on lattiapelejä sekä tasapainoilua, tarkkuutta ja nokkeluutta vaativia elementtejä. Näyttelyssä voi hypätä myös television sisään ja leikkiä juontajaa.
Yleisö voi tutustua näyttelyyn toukokuun ajan lauantaisin klo 10-15. Arkipäivisin näyttely on avoinna päiväkoti- ja koululaisryhmille.

Kuvitusnäyttelyitä pääkirjaston ala-aulassa
Pääkirjaston ala-aulassa on 5.-31.5.2017 esillä Lastenkirjainstituutin kuvitusnäyttelyt Suomi 100 Kuvitustaiteen klassikot (mm. Rudolf Koivu, Maija Karma, Tove Jansson) sekä Tarinoiden puisto, jossa on esillä 18 nykykuvittajan kuvituksia (mm. Aino Havukainen & Sami Toivonen, Salla Savolainen ja Linda Bondestam). Näyttelyt ovat avoinna kirjaston aukioloaikoina.

Suuri lukuseikkailu tarjoaa ohjelmaa myös päiväkotiryhmille ja koululaisille
Pikku Kakkosen näyttely ja Kuvitusnäyttelyt ovat osa valtakunnallista Suurta lukuseikkailua, jonka tapahtumat Vaasassa järjestetään kaupunginkirjaston ja Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto BARKin yhteistyönä.
Suuressa lukuseikkailussa esitetään viikolla 20 päiväkotiryhmille tanssisatu Memmuli karkaa sirkukseen (Memmuli rymmer till cirkusen) lähikirjastoissa (Palosaari, Sundom, Suvilahti, Kohtaamispaikka Huudi, Variska, Vähäkyrö). Tanssisadun toteuttaa Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen tanssija Nanna Rahikainen.
Vanhan Vaasan koulussa on Tiina Hautalan kirjailijavierailu 16.5. ja Haga skolassa Malin Klingenbergin kirjailijavierailu 19.5.
Kulttuuriosuuskunta Uulu pitää musiikkityöpajoja suomenkielisissä yläkouluissa 15.-17.5. Työpajoissa tehdään äänimaisema Tiina Hautalan aavetekstin (Hedmanin haamu) pohjalta.
Ohjelmaa ruotsinkielisissä yläkouluissa: Bok- och dramapaket om tolerans med Dramakollektivet Dialog. Baserat på Johan Unenges Mitt extra liv och Jessica Schiefauers När hundarna kommer.

Lisätietoja Pikku Kakkosen juhlanäyttelystä, Suuresta lukuseikkailusta ja Kuvitusnäyttelyistä:

Lisätietoja: Minna Rinta-Valkama, osastonjohtaja, Vaasan kaupunginkirjasto, p. 040 182 8541, minna.rinta-valkama(at)vaasa.fi
Seija Punnonen, projektipäällikkö, Pohjanmaan liitto, p. 044 320 6400, seija.punnonen(at)obotnia.fi

Kommentit