Vaasalaisten tarinat 2017

"Vaasalaisten tarinat 2017" 

Projektin ajatus: 
Projektin ajatuksena on kerätä anonyymisti kirjoitettuja vaasalaisten tarinoita. Voit kertoa ihan mitä haluat elämästäsi, kuten esimerkiksi mieleen jäänyt tapahtuma, ajatus, toive tai näkemys. Tarinan pituus on korkeintaan yksi sivu (A4) ja se kirjoitetaan käsin. Tarinat julkaistaan kirjastossa Taiteiden yönä 10.8.2017. 

Kierrämme ympäri Vaasaa keräämässä tarinoita esim. vanhainkodeissa, kirjastoissa, kouluissa ja työpaikoilla. Ota meihin yhteyttä, jos olet kiinnostunut osallistumaan projektiin tai jos tiedät jonkun yhteisön tai työpaikan, jossa voisi olla halukkaita osallistujia. Tarinoiden kieli on vapaa. Jos kirjoitat tarinasi jollain muulla kielellä, kuin suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, laitathan paperiin mistä kielestä on kyse. Keräämme tarinoita koko vuoden, mutta jos haluat, että tarinasi on esillä Taiteiden yönä, viimeinen tarinoiden keräyspäivä on 31.7. Loppuvuodesta kokoamme kaikista saaduista kirjoituksista julkaisun ”Vaasalaisten tarinoita 2017”.


Projektin historia: 
Projekti on saanut alkunsa Yhdysvalloissa vuonna 2009, kun newyorkilainen Brandon Doman istui michiganilaisessa kahvilassa. Hän katseli vastaan tulevia ihmisiä ja alkoi miettiä, millaisia tarinoita ihmiset kantavat mukanaan. Hän otti laukustaan paperin ja kirjoitti: "Hei Siellä! Pysähdy, ole hyvä ja jaa tarinasi". Ihmisten kysyessä mitä hän teki, Doman vastasi, että ei ole aivan varma ja pyysi heitä kirjoittamaan jotain tositarinoita elämästään. Tästä sai alkunsa maailmalle levinnyt yhteisöllinen tapahtuma, jonka me nimesimme Vaasalaisten tarinat 2017 Suomen 100-juhlavuoden kunniaksi. Kaikki tarinat on koottu kasvotusten julkisilta paikoilta ympäri maata. Tähän mennessä Doman on tavannut kymmeniä tuhansia ihmisiä, joista yli 20 000 on jakanut käsinkirjoitetun tarinansa. Tarinoista on koottu 200 tarinaa sisältävä kirja "What´s Your Story?" (suom. Mikä on sinun tarinasi.) 

Haluatko sinä jakaa tarinasi? Tartu rohkeasti kynään ja jaa tarinasi kanssamme! 
Tulemme mielellämme paikanpäälle kertomaan projektista ja keräämään kirjoituksia teiltä ja tähän menee aikaa suunnilleen yksi tunti. Ole yhteydessä, niin sovitaan teille sopiva ajankohta!

Ota yhteyttä: 
Leena Nyqvist 
puh: 0400 668197 / leena.nyqvist@vaasa.fi 
Kulttuurisuunnittelija I Kulturplanerare Vaasan kaupunki I Vasa stad Kulttuurikeskus I Kulturcentret 
PL 235, 65101 Vaasa I PB 235, 65101 Vasa 
Kirjastonkatu 13 I Biblioteksgatan 13 Puh I Tfn +358(0)400668197 
Tietoa alkuperäisestä projektista englanniksi: http://strangersproject.com/about

Kommentit