Kyrönjoella-projekti

Samassa veneessä Kyrönjoella-projekti tuo taideopetuksen kouluun

Merikaarron, Tervajoen ja Savilahden koulujen oppilaat ovat saaneet tutustua taiteen perusopetuksen eri taideaineisiin kevätlukukauden aikana ”Samassa veneessä Kyrönjoella” –projektin kautta. Kuula-opiston ja Taikonin opettajat ovat käyneet kouluissa tutustuttamassa oppilaita musiikin, tanssin, kuvataiteen ja käsityön saloihin. Hanke on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön kärkihanketta, jonka tavoitteena on lisätä taiteen perusopetuksen saatavuutta ja saavutettavuutta.
 
Joka torstai-aamupäivä kevään aikana musiikki, tanssi ja taideopettajat ovat vierailleet Vähänkyrön kouluilla. Merikaarrossa ja Tervajoella 1-2-luokkalaiset ovat perehtyneet kuvataiteeseen ja käden taitoihin, kun taas 3-6-luokkalaiset ovat tanssineet ja musisoineet. Savilahdessa mukana ovat olleet 3-6-luokkalaiset. Musiikkipajat ovat koostuneet laulu- ja sanoitus-, rumpu- ja kitarapajasta. Vanhimmat oppilaat saivat valita pajoista mieluisimmat. Opetuksessa on ollut mukana yhteensä noin 250 lasta.
 
Opetustuokioiden aikana on harjoiteltu poikkitaiteellista esitystä ja hanke huipentuu näytökseen, joka esitetään koko koululle ja myös avoimena esityksenä vanhemmille ja muille kyläläisille. Kuvataitelijat ovat maalanneet laulajille nuotteja, käsityössä on tehty pyrstötähtiä tanssijoille, tanssijat esiintyvät muusikoiden ja laulajien säestämänä jne. Esityksissä on mukana myös Kuula-opiston Kadenssi-orkesteri. Esitykset kuuluvat Kuula-opiston Suomi 100-konserttisarjaan. Esityksen yhteydessä on kuvataiteen ja käsityön näyttely.
 
Vaasan kaupunki tähtää taiteen perusopetuksen saatavuuden parantamiseen koko kärkihankekaudella 2016-2018. Ensi vaiheessa hanke keskittyi kuntaliitoksen myötä vuonna 2013 kaupunkiin liittyneeseen Vähänkyrön kaupunginosaan, jossa opistojen yhteistyökumppaneina ovat Merikaarron koulu, Savilahden yhtenäiskoulu ja Tervajoen koulu. Maaseutumaisella Vähänkyrön alueella lasten ja nuorten harrastustoiminta yleensä ja taidekasvatus erityisesti ovat harvojen saatavilla.
 
Esitys Merikaarron koululla järjestetään to 18.5. klo 18.00 (kenraali samaisena päivänä klo 10-12.30). Lehdistö on tervetullut joko esitykseen tai kenraaliharjoitukseen.
 
Lisätietoja
taiteen perusopetuksen johtava opettaja Mia Wiik, 0400 256 961
Kuula-opiston rehtori Rolf Nordman, 040 554 5004

Kommentit