Nostalgia


Kun itsenäinen Suomen valtio näkee ensimmäisen kerran päivänvalon, syntyvät myös Sampo, Aino, Lotta ja Sven. Vuosi 1917 on johdanto vauhdikkaalle matkalle halki sadan vuoden.
Nostalgia on näiden nuorten tarina. Nostalgia on tarina kaipauksesta ja tavoitteista, mutta ennen kaikkea se on tarina ystävyydestä. Sampo ja Aino ovat syntyneet maalla kun taas Lotta ja Sven kaupungissa. Ainon on aina täytynyt pitää huoli itsestään, Sampo puolestaan unelmoi paremmasta tulevasta. Sisaruksilla Lotta ja Sven on aina ollut varaa käydä kahvilassa, mutta vaikeuksia täyttää heihin kohdistuvat odotukset. Uteliaisuus, ymmärrys ja kunnianhimo sitoo näiden nuorten kohtalot yhteen. Voiko pommisuojassa tavata jonkun erityisen, kuinka sodasta toivutaan, tuleeko The Beatles koskaan Suomeen ja miksi kukaan ei aerobicaa enää vaikka se on niin hauskaa?
Nostalgia on kaksikielinen yhteistyöproduktio, joka perustuu nuorten improvisoinnin kautta kirjoitettuun käsikirjoitukseen. Yhteistyössä on mukana Vaasan kaupungin taiteen perusopetus - TaiKon, Kuula-opisto ja Nuorisopalvelut / Rokkikoulu ja se tuo yhteen kulttuurista kiinnostuneita eri taiteenlajeja harrastavia nuoria. Hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat myös Vaasan kultuuri- ja kirjastotoimi sekä Vaasan kaupunginteatteri. Musiikkinäytelmä on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.
Näytökset Vaasan kaupunginteatterin Romeo-salissa:
ti 30.5. klo. 14.00 & 19.00
ke 31.5. klo 14.00 & 19.00
to 1.6. klo 13.00 & 18.00
Liput: 15€ / 10€
www.vaasankaupunginteatteri.fi
puh. (06) 325 3961
Hankkeen mahdollistavat Svenska Kulturfonden, Pohjanmaan liitto, Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Konstsamfundet.

Kommentit