Nuorten taidetta

Nuorten taidetta Ateljé Tornissa


Nuorten taide täyttää Ateljé Tornin toistamiseen, kun Vaasan kaupungin taiteen perusopetuksen, TaiKonin, kuvataiteen, käsityön ja audiovisuaalisen taiteen oppilaiden toinen kevätnäyttely avataan 25.4.2017. 
Näyttely kestää 14.5. saakka ja esillä on yli 160 oppilaan tekemiä taideteoksia. Näyttelyn AIKA/TID 2 teemana on nimensä mukaisesti aika.
-          Aika teemana on hyvin abstrakti käsite ja sitä on pyritty konkretisoimaan lasten ja nuorten teoksissa eri tavoin esim. kasvun kautta, luonnehtii näyttelyä kuvataideopettaja Sonja Backlund. Näyttelyssä on esillä sekä kaksi- että kolmiulotteisia töitä, eri materiaaleja käyttäen.
-          Koska esillä on 5-18-vuotiaiden lasten ja nuorten teoksia tulee harjoittelun tuoma kehitys ja sen kaari hyvin esille, kertoo taiteen perusopetuksen johtava opettaja Mia Wiik. Nuorimpien lasten on myös hyvä nähdä mitä pidempään harrastaneet nuoret tekevät ja tämä myös innostaa nuorempia harjoittelemaan tiettyjä tekniikoita. Tulevassa näyttelyssä on nähtävillä perinteisiä maalaustekniikoita, savea, puuta, digitaalista kuvankerrontaa jne.
Taiteen perusopetuksessa on liki 300 suomen- ja ruotsinkielistä visuaalisten taiteen oppilasta.
Näyttelyn on koostanut kuvataiteen opettaja Sonja Backlund. Oppilaiden työskentelyä on ohjannut kaikkiaan kymmenen taiteen perusopetuksen opettajaa.
Näyttely on avoinna ti-to klo 12-18, la-su klo 12-16 osoitteessa Pitkäkatu 66.
Taiteen perusopetus on osa Vaasa-opiston ja Vasa Arbiksen toimintaa. TaiKon tarjoaa taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille Vaasassa. Harrastaminen antaa lapselle hyviä hetkiä kavereiden kanssa ja mahtavia elämyksiä taiteen kautta.
Näyttelyyn tutustuminen on myös hyvä tapa tutustua mahdolliseen uuteen harrastukseen. TaiKonin tulevalle lukuvuodelle voi ilmoittautua 1.5. alkaen osoitteessa www.vaasa.fi/taiteenperusopetus.

Emme järjestä erillistä lehdistötilaisuutta, mutta tulemme mieluusti kertomaan ja esittelemään näyttelyä haluttaessa. 
Lisätietoja
taiteen perusopetuksen johtava opettaja Mia Wiik, 0400-256961 / mia.wiik@vaasa.fi

Kommentit