NOSTALGIA

Tulossa...



Nostalgia on nuorten oma musiikkinäytelmä 

Varaa paikkasi kevään maksuttomiin koululaisesityksiin Vaasan kaupunginteatterissa! 

Satavuotiasta Suomea juhlitaan tänä vuonna komeasti! Vaasalaiset nuoret ovat tehneet yhdessä kaksikielisen musiikkinäytelmän, joka nähdään Vaasan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä toukokuun viimeisellä viikolla. Nostalgia on vauhdikas matka halki sadan vuoden musiikin, tanssin ja draaman keinoin. 


Vuosi 1917 on johdanto nuorten tarinalle, joka vie katsojan läpi Suomen satavuotisen historian. Kun itsenäinen Suomen valtio näkee ensimmäisen kerran päivänvalon, syntyvät myös Sampo, Aino, Lotta ja Sven. Nuorten matkassa eri vuosikymmenet heräävät eloon musiikin, tanssin ja draaman avulla. 


Nostalgia kertoo kaipauksesta ja tavoitteista, mutta ennen kaikkea ystävyydestä. Uteliaisuus, ymmärrys ja kunnianhimo sitovat näiden nuorten kohtalot yhteen. Voiko pommisuojassa tavata jonkun erityisen, kuinka sodasta toivutaan, tuleeko The Beatles koskaan Suomeen ja miksi kukaan ei aerobikkaa enää, vaikka se on niin hauskaa? 


Musiikkinäytelmä Nostalgia toteutetaan yhteistyössä Vaasan kaupungin nuorisopalveluiden Rokkikoulun, taiteen perusopetuksen eli Taikonin ja Kuula-opiston kanssa.  Yhteistyöproduktio on tuonut yhteen eri taiteenlajeja harrastavia 13-18-vuotiaita. Lavalla nähtävät esiintyjät ovat taiteen perusopetuksen ja Rokkikoulun oppilaita. Visuaalisen ilmeen lavastuksineen ja valoineen ovat loihtineet kuvataideoppilaat. Kaksikielisen käsikirjoituksen nuoret ovat työstäneet yhdessä teatteri-ilmaisun ohjaajien, Kaisa Ritolan ja Anna Mobergin kanssa. 


Yhdessä tekemisen tavoitteena on ollut saada nuorten näkemys ja kokemus menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevasta. Näiden tuntemusten toivotaan välittyvän nuorille ja muille katsojille osana Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. 


Hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat myös Vaasan kulttuuri- ja kirjastotoimi sekä Vaasan kaupunginteatteri. Hankkeen ovat mahdollistaneet Svenska Kulturfonden, Pohjanmaan liitto, Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahasto ja Konstsamfundet. 



Varaa kouluryhmällesi paikka kevään päivänäytökseen jo nyt! 
Nostalgia -musiikkinäytelmän koululaisesitykset järjestetään päivänäytöksinä Vaasan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä (Romeo) ti 30.5. klo 14, ke 31.5. klo 14 ja to 1.6. klo 13. Koululaisesitykset ovat maksuttomia. 


Voit varata lippuja koululaisesityksiin teatterin myyntisihteeriltä ma 20.3.2017 alkaen. Ota yhteyttä: Myyntisihteeri Mari Omars, puh. 040 703 7714, sähköposti mari.omars@vaasa.fi.

Kommentit